12 Spring tips

Här kommer det 12 spring tips för att komma igång med att springa eller blir mer peppad. Själv tycker jag inte att springa är det roligaste som finns, men det är bra träning och ändå rätt skönt när man väl kommer ut! Och det är en sådan härlig känsla när man kommer tillbaka!! (typ det bästa med det hela) haha 

Hittade 12 bra spring tips på veckorevyn.com! Kram Andrea

 

1.  Investera i bra löparskor
Det är viktigt att du springer i ett par skor som är anpassade till ditt löpsteg för att minimera skaderisken. Välj inte skor efter modegrad och färg, utan gå istället till en butik som kan kolla ditt löpsteg.

 

2. Förbered dina rundor
Precis som med vilken annan träning som helst behöver du rätt förutsättningar för att vara bekväm, säker och ha roligt när du springer. Planera när du ska springa och vad du ska ha på dig, (kolla hur vädret väntas bli när du ska springa så att du kan välja rätt kläder) ofta klär man sig för varmt. Se också till att du har fyllt på med bra energi under dagen.

 

3. Börja långsamt
Förvänta dig inte att du ska kunna bränna av en mil så fort du börjar springa. I början kan till och med ett par minuters löpning utan paus kännas tuff och detta kan ju sänka även den mest entusiastiska nybörjaren. Ha realistiska förväntningar, håll ditt eget tempo och sakta ner och gå när du behöver.

 

4. Värm upp och svalka ner
Börja varje träningspass med att värma upp de första 10 minuterna i lite långsammare tempo. Avsluta inte rundan med att sprinta i mål utan jogga ner istället lika lugnt som du började under de sista 3-5 minuterna och avsluta med att stretcha.

 

 5. Tänk på säkerheten
Visst, det kan låta trist, men att tänka på din säkerhet är särskilt viktigt om du springer utomhus och ensam. Var uppmärksam på trafiken (speciellt om du lyssnar på musik), säg till någon var och när du har tänkt ge dig ut och springa och se till att bära reflexer eller kläder med reflexer och pannlampa om du ska springa i mörker.

 

6. Energiboosta efteråt
Se till att ladda kroppen med bra byggstenar och hjälp den till bättre återhämtning efter varje pass. Direkt när du slutat träna fyll på med snabba kolhydrater, som tex en banan. Försök att få i dig en bra måltid eller mellanmål inom en halvtimme efter du tränat. Kroppen behöver både kolhydrater, fett och protein. Se också till att du dricker ordentligt.

Tips på mellanmål: En eller två grova mackor med avokado och skinka och en näve nötter.

 

7. Ta hjälp av appen Nike+
I Nike+ running-appen kan du se distans, hastighet, din tid och dessutom bli extra peppad av din favoritlåt. Du kan också lägga in kartor över dina bästa sträckor och följa din utveckling och få extra motivation när du behöver. Du kan också bli peppad av dina vänner när du springer på till exempel Facebook genom att dela att du startar ett löppass.

 

8. Sätt upp mål
Precis som med all annan träning hjälper det att sätta upp mål för att hålla motivationen uppe. Ett tips är att du signar upp dig till ett lopp som du bestämmer dig för att klara av. (Länk till tjejmilen) Även om du springer för att exempelvis bli ännu snabbare  är viktigt att det inte blir hela anledningen – det är nämligen lätt att tappa lusten när man inte ser resultat snabbt nog. Huvudsaken är att du ska må bra och att det känns bra i kroppen att springa.

 

9. Skruva upp
När du väl har vant din kropp vid löpning är det dags att sätta en strategi över hur du kan bli en snabbare och bättre löpare

1. Testa intervallträning.  Spring till exempel snabbare under en minut och jogga i en minut under 10 minuter. Det kommer göra att du successivt kommer vänja kroppen vid ett snabbare tempo och helt enkelt bli en snabbare löpare.

 2. Snabbdistans. Här trappar du helt enkelt upp tempot från din vanliga hastighet och håller denna genom löprundan. Och det handlar inte om att spurta sig igenom en hel runda, bara höja tempot.

3. Backträning. Leta upp en backe att springa uppför, det är ett fantastiskt  sätt att bygga upp styrkan och uthålligheten.

 

10. Styrketräna
Om du vill bli en riktigt grym löpare måste du göra mer än bara springa. Se till att styrketräna för att underhålla de muskler som inte får jobba så mycket när du springer. Och glöm inte att träna rörlighet då och då, yoga är ett bra komplement!

 

11. Joina en löpargrupp
Ibland är det lättare att hålla motivationen uppe när man springer och kan peppa varandra i en grupp. Nike har exempelvis startat gruppen sherunsSTHLM, där man två gånger i veckan på måndagar och tisdagar kan springa med härliga tjejer under coachning av bland andra instruktören Jessica Clarén.

 

12. Fortsätt springa
När du väl kommit igång och börjat bygga upp din uthållighet och fått ökat självförtroende gör inte allt ditt slit ogjort genom att slöa till, stanna i soffan och skippa en runda. Planera när du ska springa varje vecka och se till att genomföra dina rundor. Och när du tappar motivation och känner för att sluta – kom ihåg varför du en gång ville börja!

 
 

Källa: De 12 tipsen är tagna från Veckorevyn.com och bild från weheartit.com

Color bags

Jag har förut varit mer för att ha mer enfärgade och svarta väskor för att det ska passa till det mesta! Men varför inte go crazy med en färg glad! Om den absolut itne passar till din outfit, ta en ny då! Väskan kan ju också vara en IT sak för din outfit, så du kan ju köra på en basic outfit och så livar väskan upp allt! Snabbt och enkelt. Kör lite mer yolo i ditt väsk val! ;) hehe 
Själv har jag varit väldigt sugen på att köpa en Rocco duffle från Alexander Wang. Men varför inte en i orange...? (finns i collaget nedan för)

Här är ett litet collage som jag har gjort på polyvore.com med flera färgstarka och mönstrade väskor! Kram Andrea
Color bags
 
Color bags by theboosha featuring a drawstring backpack

Marc by Marc Jacobs leather handbag
3 090 SEK - glassworks-studios.com

Victoria s Secret drawstring backpack
260 SEK - victoriassecret.com

Alexander Wang leather handbag
8 270 SEK - mytheresa.com

Tory Burch leather handbag
1 345 SEK - toryburch.com

MICHAEL Michael Kors leather handbag
2 335 SEK - bloomingdales.com

Rebecca Minkoff leather handbag
1 435 SEK - my-wardrobe.com

Gap pocket purse
98 SEK - gap.com

Marc by marc jacob
445 SEK - couture.zappos.com

Details

Jag älskar accesoarer och detaljer, det kan handla om så mycket mer än armband och halsband etc! Accesoarer piffar verkligen upp en outfit,jag har införskaffatsnygga lurar från Urbanears samt solisar från Rayban. Det finns massa snygga budgetalternativ också jag har haft snygga solisar från Hm som har gjort sitt extra till en outfit! Kram Awa
 
 

Bullandö Glassfabrik

Härom dagen var vi på mitt favorit glass ställe i skärgården som ligger på Bullandö! Bullandö glass fabrik! De gör italiensk glass där av alla sorter. Super gott!
Varje gång jag är där så har jag alltid tagit citron (super god) och nu har jag hitta min andra favorit, Cappuccino. Ett tips om ni är ute i skärgården! ☀ Andrea

AMAZING

 
Kram Awa

Down to earth

 
 
Solisar Rayban//Linne Hollister// Virkad blus från Nyc//Avklippta jeans till shorts//Skinnstövlar Massimo Dutti//Väska från butik nära Sturegallerian
Kram Awa

Highlights

Överraskningsmiddag, Stockholms gator / NYC's

Hej

Nu var det längesen, men det är sommarlov haha har inte haft internet! Men nu så ska jag tillbaks till världens roligaste jobb, ska till studion snart woop woop! Tack alla ni som har tålamod med mig haha men snaaart!
 
Kram 
 

Ny favorit

❤ ☼ ✌ ★ ☮

Skrivs ganska mycket om min hund Tazz! Men han är så härlig och är verkligen bäst! Och har saknat honom extra mycket nu när jag inte sett honom på ett tag. Hundar kan verkligen känna av saker på något konstigt sätt, om man är ledsen så kommer han till en och försöker pigga till en. 
Såg nyligen en video på ett barn som hade downs syndrom som inte gillar någon form av beröring av både djur och människor. Då sitter det en hund brevid som rör barnet, och han tycker ju inte om det. Men sen efter ett tag hunden hade rört barnet tillrekligt så börjar barnet leka med hunden, och det är så gulligt! Hur hunden kan hjälpa barnet, och ser att något är fel! Det är så häftigt, hur djur också kan påverka med deras kroppspråk.

Fanny Castelius

I söndags var det min sista dag på Bageriet, för den här gången. Kommer ju komma tillbaka i Augusti och jobba 2 veckor med Awa! Det har varit super kul, med mycket kunder och mycket jobb. Ibland kan det vara lite för stressigt men det är bra att kunna lära sig hantera den stressen.
 
Så igår (måndag) så kom mina föräldrar för att hämta upp mig och åka till vårat landställe som jag är nu på. Känns lite tråkigt att lämna eftersom det har varit så roligt och hänt saker hela tiden, så det känns lite dött här nu... Men det är det nog inte så länge till! :) 
 
I alla fall så hade mamma och pappa varit i Falsterbo under helgen, och då har dom bland annat varit på Falsterbo Horse Show. Så då hade dom köpt hem lite saker till mig! Det var en pike tröja och en keps från showen som jag kan visa sen och sen ett par sov shorts från Fanny Castelius. Har letat efter ett par sov shorts nu på senaste tiden men har aldrig hittat några snygga. Dom är svin sköna att sova i och även super söta! :)
Men nu ska jag ut i solen igen, det är verkligen super varmt så jag in en stund och bloggade för att svalka av mig. Så ska nog gå ner och bada nu! Kram Andrea

Bildbomb

Sitter på tåget till landet och försöker skriva låtar har fortfarande internet så tänker ladda upp lite random bilder från Grekland och New York!
Kram Awa
Ps. Kvalitén / inte den bästa kämpade för att ens kunna få över de till mobilen Ds. Men senare i sommar ska jag ladda upp fina inlägg med riktigt bra kvalle då bilderna faktiskt är tagna med systemkamera!
 

Blogglov

Hej bloggen , varit på resande fot nu ett tag och kom hem hem från Grekland idag, har bränt mig rejält asså haha! Är så sur för att bilderna från NYC inte syns men kan tyvärr inte lösa det just nu ska göra allt jag kan! Kommer vara på landet och inte ha internet i ca 2,5 vecka nu så jag tar blogglov! Men här ska jag försöka lägga upp bilder från Grekland! Kramis Awa

Det bästa som finns

Solnedgång. Prat. Skratt / Andrea

Insta week


Filippa och Lou // Nike free run 5.0 // Marielle och Louise // Jag och 2 "baciller"

Fotografering med Awa // Instagram tar över Vine... // Sol nedgång // Jag på midsommar
Provade på Instagram-videos // Kollade på valpar // Fina sommar blommor // Marielle, Louise och Ella
 
Följ mig på instagram @ andiss